Loading...

X-RAY ortopan

Rendgenski snimci zuba i vilice najčešće su dijagnostičke metode koje doktorima stomatologije daju uvid u stanje struktura koje nisu vidljive kliničkim pregledom u ordinaciji. Digitalna tehnologija danas, omogućava nam vrlo precizne i kvalitetne snimke uz vrlo nisku, gotovo zanemarivu količinu zračenja. Tehnologija koju koristimo u našoj klinici garantuje minimalno izlaganje jonizirajućem zračenju za potrebnu pretragu. Upotrebom superosetljivih senzora i posebnih algoritama znatno se smanjila količina zračenja potrebnog za snimanje. U našoj klinici koristimo isključivo digitalnu tehnologiju.

Za snimak ortopana prosečne odrasle osobe potrebna je količina zračenja koja je ekvivalentna količini svakodnevne radijacije koju primimo u periodu od jednog dana. Količina zračenja prilagođava se svakom pacijentu posebno, kako bi primio najmanju moguću dozu. Posebni programi snimanja namenjeni deci i njihovom koštanom sastavu omogućavaju nam minimalne doze zračenja za naše najmlađe pacijente.

 

Retraoralni snimci se dobijaju korišćenjem senzora koji se aplicira u usta pacijenta. Položaj i veličina senzora zavisi o indikaciji .


Retroalveolarni snimak daje nam uvid u stanje 1-3 zuba. Zbog minimalnog zračenja često se koristi u stomatologiji za dijagnostiku različitih poremećaja i bolesti zuba.


Zagrizni (bite wing) snimak

Zagrizni snimak koristi se za dijagnostiku karijesa u prostorima između dva zuba. Na snimku se prikazuju krune gornjih i donjih zuba ciljnog područja.

U našoj ordinaciji koristimo digitalni intraoralni rendgen "Cefla" i digitalni ortopan poslednje generacije RayScan by Samsung

 

Zakažite vašu posjetu već danas!

+382 067 211 777 Kontaktirajte nas

Naši partneri